Speciális Húsvéti 10% árengedmény mindenre az EASTER kóddal. Érvényes március 22-tól, április 1-ig
×
Gorillasports.hu

Mindjárt itt a nyár, segíts magadon a kardióval 2.

17.05.2022

0

Mindjárt itt a nyár, segíts magadon a kardióval 2.

Az előző cikkben: „Segíts magadon a cardio 1-ben". elmagyaráztuk, mi az a kardió, és bemutattunk néhány kardiófajtát. Mostani blog bejgyzésünkben arról lesz szó, hogyan fogyhatunk kardió segítségével, és hogyan találjuk meg a megfelelő pulzusszámot.

Mennyi kardió alkalmas a leghatékonyabb zsírégetéshez?

A fogyáshoz szükséges kardioedzés intenzitása számos tényezőtől függ, mint például a súly, az étrend, a napi aktivitás szintje és az életkor. Nem az a lényeg, hogy csak kardiót kell gyakorolni. A fogyáshoz nem kell mást tenni, mint az étrendet módosítani, ami a siker 80%-át teszi ki, és kalóriadeficitbe kerül (ennél az eljárásnál az alapanyagcserére kell figyelnünk). Néha kevesebb is, szóval heti kétszeri kardió edzés elég, ha nem akarsz izmot veszíteni és ernyedtnek látszani. Ehhez a kardióhoz iktasson be erősítő edzést, melynek köszönhetően fogyni fog, de karbantartja az izmait is(izomtömeg gyarapodik).

MAXXUS CROSSOVÝ TRENAŽÉR CX 7.5, ČERNÝ

A legjobb kardió edzéstípusok a zsírégetéshez az izomtömeg elvesztése nélkül. 

Váltakozó sprint, HIIT edzés - A gyakorlat mindkét változata hasonló elven működik, nevezetesen a magas intenzitás, a maximális intenzitás és az alacsony intenzitás váltakozása. Ezen edzés alatt néhány órával később is leégsz. Jelentősen növeli a növekedés szintjét és katekolamin, elnyomja az edzés utáni több étvágyat, növeli a zsírok oxidációs szintjét az izmokban, ...

Milyen legyen a megfelelő pulzusunk?


                    

GORILLA SPORTS RYCHLOSTNÍ ŠVIHADLO, ČERVENÉ, 213 CM

 A kardió edzés alapja, hogy a szervezeted aerob égetésre, azaz oxigén jelenlétében zsírégetésre induljon. Találja meg az Önnek legmegfelelőbb kardió tevékenységet. Mindannyiunknak más a pulzusa, amikor zsírt égetünk. A középvonalban kell maradnunk, nem jó levegőt venni, vagy éppen ellenkezőleg, egyáltalán nem izzadunk.

Női számítás:
226 - életkor = maximális számítási határ
Szorozzuk meg az értéket az aerob tartománnyal (0,6-0,75)

Példa: 40 éves nő
226-40 =

186 x 0,6 = 112 ütem / perc (alsó határ)

186 x 0,75 = 140 ütem/perc (felső határ)

MAXXUS BĚŽECKÝ PÁS M8, ČERVENÝ


Tehát a TF zsírégetési tartománya ennél a nőnél 112-140 ütés percenként, legalább 40 percig !!!

 Számítás férfiak:

Férfiaknál a számítás menete ugyanaz, csak 220-as értékből indulunk ki!

Pulzuszónák

1. TF egészségügyi zóna "hobbi" edzőknek – Az aktivitásnak a maximális pulzusszám 50-60%-a között kell lennie, körülbelül 30 perc tartományban heti 3-4 alkalommal. Ennek a frekvenciának köszönhetően életerős marad és erősíti egészségét.


MAXXUS VESLOVACÍ TRENAŽÉR S POČÍTAČEM 8.12. Testzsírcsökkentési zóna - A cél a maximális TF 60-70%-a közötti intenzitású edzés min. Heti 30 perc 3-4.

3. A szív- és érrendszer javításának zónája - TF a maximum 70-80%-a között kell lennie min. kb. 30 perc. Az ebben a zónában végzett edzésnek köszönhetően pozitív hatással lesz állapotára, erősíti az állóképességet és a légzőizmokat.
4. Fitness sportolók számára kialakított zóna – Ez a zóna rendszeres edzést igényel a maximális TF 80%-át meghaladó gyakorisággal, és hosszabb ideig ebben a fázisban kell maradni. Alkalmas triatlonhoz és egyéb állóképességi sportokhoz.

Vissza a bloghoz

Hozzászólások a cikkhez (0)

Név
Adja meg a nevét
Kapcsolattartó e-mail
Adja meg az e-mail címet
Az Ön üzenete
Írja be az üzenetet
A csillaggal jelölt * mezők kitöltése kötelező
Betöltés
Letöltés...