GORILLA DAYS. 15% akció minden nem kedvezményes termékre a GORILLADAYS kóddal. Az akció Április végéig tart.
×
Gorillasports.hu

Újévi fogadalom? Jó úton halad!

11.01.2022

0

Újévi fogadalom? Jó úton halad!

A szilveszteri ünnepségek közepette szinte mindannyian megígérjük, hogy újévtől elkezdünk rendszeresen edzeni, kipróbálni valami új sportot, megkezdve a diétáját, egyszóval végre egy kicsit egészségesen fog élni. Miért csak egy kis idejig tarthat ki ez a fogadalmunk, és hogyan lehet ellene küzdeni vagy tenni érte?

Hogy elhatározásod tartós legyen...

Először egy kis optimizmus. Bár köztudott, hogy az újévi fogadalmak nem tartanak sokáig, a statisztikák másról beszélnek. Szerintük a szilveszteri vagy újévi vállalásnak akár 10-szer nagyobb az esélye a hosszú távú betartásra, mint az év más időszakából származó fogadalmaknak. Ez jó esély a sikerre, mit szólsz?

A rossz hír most jön. Egy egészségesebb szokást nmem olyan egyszerű betartani, megtartani hacsak nem segítesz neki egy kicsit. Ezért elengedhetetlen egy terv és mindenekelőtt a megfelelő eljárás az egészségesebb életmód kialakításához. 

... pontos tervre van szükség

1. Legyen konkrét. És írj le mindent részletesen. A homályos "fogyni" helyett jegyezd be a listádba, hogy "5 kg-mal kevesebb leszek húsvétra". Az "edzeni fogok" helyett célszerű azonnal beírni a "Fitko minden kedden és csütörtökön 17 órától" stb. Gorilla Sports Aerobik súlyzókészlet aktatáskában, 12 kg

2. Pozitívan motiválja magát. Ha a futás a terve, mindig figyelje a futócipőt, a kényelmes leggingseket, az új futófejhallgatót (elmúlt a karácsony, de miért ne örülhetne még utána is). Ha abba akarja hagyni az édes evést vagy az alkoholfogyasztást, egyszerűen ne vásároljon otthon ilyesmit. Csokoládé helyett gyümölccsel készletezzen, és borosüveg helyett új sportpalackkal vagy filteres vízforralóval kényeztesse magát. Talán itt az ideje otthon beépíteni egy otthoni edzőtermet.

3. Írja le régi szokásait, a második oszlopba írja be új szokásait, amelyek ideális esetben felváltják őket, a harmadik oszlopba pedig a kapott előnyöket. A passzív tévézés helyett vállalhatod például, hogy kipakolsz egy edzőszőnyeget vagy kihúzol egy súlyzót, és legalább az első reklámokig odafigyelsz a fizikai állapotodra. Idővel szokásoddá válik, és könnyebb lesz neked Gorilla Sports Yoga mat, 190 x 100 cm, kék

4. Ne próbálja meg tépni. Főleg, ha néhány éve nem sportol sokat. Kezdje lassan, például újévi sétákkal. Amint állapota javul, felgyorsulhat, és fokozatosan elkezdhet futni. Az otthoni kedvenc gyakorlatok közé gyakran tartozik a deszka vagy a guggolás. Velük gyönyörűen megnézheted, hogyan változik a rossz fizikai állapotod és minden nap vagy hetente hozzátesz egy keveset. Csak ne égesd az elejét!

5. Számíts a kudarcokra is. Az ember nem robot. Teljesen normális, hogy néha kedvet kapsz egy sörre, ahelyett, hogy az edződdel tanulnál. Fontos, hogy élvezhesd ezt a "jutalmat", és mielőbb visszatérhess új, egészségesebb szokásaidhoz.

Boldog és egészségben gazdag új évet kívánunk 2022-re!


Vissza a bloghoz

Hozzászólások a cikkhez (0)

Név
Adja meg a nevét
Kapcsolattartó e-mail
Adja meg az e-mail címet
Az Ön üzenete
Írja be az üzenetet
A csillaggal jelölt * mezők kitöltése kötelező
Betöltés
Letöltés...