Gorillasports.hu

Új Év, Új Élet? Fogadalmak a változás lehetősége!

02.01.2023

0

Új Év, Új Élet? Fogadalmak a változás lehetősége!

Megfogadni könnyű, teljesíteni már nehezebb

A megújulás az év más szakaszaiban sem egyszerű, egy új év kezdete pedig a megfelelési kényszer súlyát helyezheti rád. A fogadalmaknál ott követjük el a legnagyobb hibát, hogy nem magunknak, hanem a társadalmi elvárásoknak szeretnénk eleget tenni. A siker kulcsa tehát nem a fogadalmakban, hanem benned rejlik!

Legyen a mentális egészséged a legfontosabb!

Az amerikai Forbes Health/OnePoll legfrissebb kutatásából kiderült, hogy legtöbben a mentális egészségük fejlesztését tűzték ki célul 2023-ban. Ez biztató, hiszen a tavalyi év adatai szerint a mentális gondokkal küszködő felnőttek több mint fele nem kért profi segítséget. Ez azt jelenti, hogy minden egyes személyre, aki tesz a mentális egészségéért, jut egy másik személy, aki szorong, vagy a depresszió tüneteivel küzd. Sokan elvetik a pszichológus lehetőségét, pedig segítséget kérni egyáltalán nem ciki! A mentális jólét és a kiegyensúlyozott lelkibéke megalapozza, hogy az élet minden területén jobban teljesíts.

Hozd egyensúlyba a munkát és a magánéletet!

Hallottál már a work-life balance kifejezésről? A munka és a magánélet egyensúlya azt a komfortos állapotot jelenti, hogy a munka mellett maximálisan meg tudjuk élni a magánéletünket is. Az, hogy milyen fontosságot tulajdonítasz a munkádnak, kizárólag csak rajtad múlik. Azt viszont be kell látnod, hogy az életednek többnek kell lennie a pénzkeresésnél, néha mindenkinek ki kell eresztenie a fáradt gőzt. Néha az a legproduktívabb döntés, hogy a pihenést választod, hisz újult erővel a munkában is jobb eredményeket érhetsz el. Ha nem figyelsz a munka és magánélet közötti egyensúly megteremtésére, akkor fennáll a veszély, hogy lemaradsz az élet legjobb dolgairól!

Csináld azt, amit szeretsz!

Mi az igazi boldogság? Ezt nehéz meghatározni, hiszen mindenki más és más. Hozd összhangba azt, amit szeretsz csinálni és azt, amiben jó vagy! Ne csak a Tinderen vadássz a tökéletes match-re, válassz olyan munkát, ami szebbé teszi a mindennapjaidat és segít elérni álmaidat! A nem megfelelő munkahely és a toxikus környezet pusztító hatással lehetnek a hangulatodra és az életminőségedre is.

Tanulj meg nemet mondani!

Folyamatosan elfoglalt és túrterhelt vagy? Mi tudjuk a megoldást, tudni kell nemet mondani! Nemet mondani az öngondoskodás egy formája, ami segít abban, hogy jobb legyen a közérzeted. Ha gyakran vagy ideges és kimerült, akkor érdemes átgondolnod, hogy biztosan jó úton jársz-e. Az energiáidat és az értékes idődet fektesd azokba az emberekbe és projektekbe, akik, és amik tényleg fontosak. Hallgass a belső hangodra!

Vissza a bloghoz

Hozzászólások a cikkhez (0)

Név
Adja meg a nevét
Kapcsolattartó e-mail
Adja meg az e-mail címet
Az Ön üzenete
Írja be az üzenetet
A csillaggal jelölt * mezők kitöltése kötelező
Betöltés
Letöltés...