GORILLA DAYS. 15% akció minden nem kedvezményes termékre a GORILLADAYS kóddal. Az akció Április végéig tart.
×
Gorillasports.hu

Partner edzés vagy edzés párban ne csak Valentín napon

08.02.2022

0

Partner edzés vagy edzés párban ne csak Valentín napon

Megőrültél a fitneszért, de te és kedvesed egész évben az edzőteremben edzel? Próbálj meg párban tornázni Valentin-napon.  Kettőt  üt egycsapásra, ahogy azta mondás is tartja! Megerősíted testedet és kapcsolatodat is egyszerre.

3 ok amiért érdemes kipróbálni a páros edzéseket

1. Motiváció és idő

Folyamatosan azon töprengsz, hogy a párodnak szenteld az idődet, vagy elmenjél inkább edzeni? A partnerképzéssel egy ilyen dilemma a múlté. A közös edzés nemcsak hihetetlenül összeköt, hanem növeli az edzésre való motivációdat is.

2. Szórakozás és sokszínűség

Továbbra is ugyanaz az edzési rutinod az elmúlt hetekben? A páros gyakorlatok során új lehetőségeket és változatokat fedezhet fel, így az unalmas gyakorlatok is elviselhetőbbnek tűnnek.

3. Segítség és visszajelzés

Partnere segíthet a gyakorlatok helyes végrehajtásában, különösen, ha Ön maga végzi a gyakorlatokat. Kijavítja a rossz testtartást, és visszajelzést ad arról, hogy min kell javítani, vagy hol lát rejtett tartalékokat.

Gyakorlatok partner gyakorlatokhoz

Labdaforgatás ülve – pár ül egymásnak háttal, lábak enyhén behajlítva és a teljes lábfejen nyugszanak. Az egyik pár egy medicinlabdát tart a mellkasa előtt. A test felső részét jobbra forgatva passzolja a labdát társának, ő fogadja a labdát és a testet balra fordítva visszapasszolja az első partnernek.

- 3 sorozat 20 ismétlésből
- A deltoid izmok és a nyak területének erősítése
- Nehézségi fok: Felső helyzetben a labdát tartva 3-szor tolja hátra a könyökét, és húzza össze a lapockákat.

Guggolás párban – álljon egymással szemben vállszélességű helyzetben, egymástól kb. 1 méter távolságra. Az alkar, a lábfej és a térd előre néz. Belégzéskor engedje le a fenekét, amíg a combja párhuzamos nem lesz a padlóval, majd lélegezzen ki ismét, hogy visszatérjen a kiindulási helyzetbe.

- 3 sorozat 20 ismétlésből
- A négyfejű izom és a farizmok erősítése, a karok alakformálása
- Nehézségi fok: fel-le mozgáskor felváltva emelje fel a lábát a padlóról

Partnerülések – a pár egymással szemben ül, hajlított lábbal, lábuk a padlón nyugszik. Az egyik pár egy medicinlabdát tart a mellkasa előtt. Egy levegővétellel leengedi a felsőtestét a padlóra, és kezeit a labdával a feje fölé vezeti. Egy kilégzéssel újra leül, és társának dobja a labdát. A labda elkapása után a másik partner felülni fog.

- 3 sorozat 15 ismétlésből
- Az egyenes és ferde hasizmok erősítése
- Nehézség: növelje a labda súlyát

Ne csak Valentin napon, hanem nyugodtan egész évben edz! Stílusos funkcionális ruhákat, jógaszőnyegeket, medicinlabdákat, öveket és expandereket találhat remek áron a Gorillasports.hu oldalon.

Vissza a bloghoz

Hozzászólások a cikkhez (0)

Név
Adja meg a nevét
Kapcsolattartó e-mail
Adja meg az e-mail címet
Az Ön üzenete
Írja be az üzenetet
A csillaggal jelölt * mezők kitöltése kötelező
Betöltés
Letöltés...