Az Olimpiai Játékok elindultak. Használja ki a PARIS24 speciális kedvezménykódot, és spóroljon 10%-ot a teljes vásárlásából. Az akció Augusztus 4-ig tart.
×
Gorillasports.hu

Készülj velünk a Fitt nyárra!

23.05.2024

0

Készülj velünk a Fitt nyárra!

A nyári forma kérdése napról-napra égetőbbé válik, ahogyan a nap is, úgyhogy az eddig „lustálkodók"/„elfoglaltak" vagy „nem elég sikeresek" számára a legutóbbi nyári étrend cikkünk után most egy instant nyári edzéstervvel próbálunk meg segíteni kievickélni a vízből...vagyis beevickélni a vízbe a lehető legjobb formájú testkosztümben.

„Úgyse lehet már jó a formád, ha eddig lusta voltál!"

Bár tény, hogy nagy csodákra már nem lehet számítani, de azért még egy nagyon erős hajrával oda lehet érni egy jobb fazonra a nyárra.

Csodákat tehát nem lehet tenni, de ha voltak hibák az edzésben – kinél ne lennének –, akkor ott még van keresnivalónk. Nem tudom, hogyan edzettél eddig, de ha nem vagy elégedett az eredménnyel, akkor engedd most el pár hónapra a régi edzésterved és próbáld ki, amit javaslunk, függetlenül attól, hogy milyen szinten állsz az edzéssel és hidd el, jobb leszel a strandra.

Legyetek intenzívek

Könnyű leírni, csinálni viszont annál nehezebb. De most aztán tényleg ez mindennek a kulcsa! Szerencsére számtalan előnye van a valóban intenzív edzésnek. Ha körbenéztek a teremben, biztosan láthattok két dolgot:

az egyik, hogy nagyon sokan nem edzenek elég intenzíven, pedig ez legalább olyan fontos, mint a szabályosság,
a másik, hogy az intenzív edzésben és a kinézetben van összefüggés.
Az intenzív edzéshez leginkább eltökéltségre van szükség. A legjobbak, Arnold, Ronnie, Kai, Phil, Big Ramy, Flex Lewis elsősorban abban különböznek az átlagemberektől illetve más testépítőktől, hogy sokkal, vagy még inkább eltökéltebbek. És ez a fizikumukban manifesztálódik.

Max. 30 mp pihenőidő

Ha ki szeretnéd tolni a fáradtságérzeted, akkor használhattok valamilyen béta-alanine-t. Az intenzív edzéssel egyébként hihetetlen durranást lehet elérni, ráadásul megóvjátok vele az ízületeiteket is, úgyhogy ebben a pár hónapban álljatok át arra, hogy két gyakorlat között max. 30 mp-t pihentek csak, az izmoknak, ízületeknek így nincsen idejük kihűlni, bemerevedni.

Ha ajánlhatok valamit így nyáron, edzés közben, akkor ezt próbáld ki! Egy kis kombó, ami brutál jól működik, kíváncsi vagyok, a gyártók mikor cuppanak rá erre az új kombinációra, ami a strandokon is simán megállná a helyét: készíts egy izotóniás italt és nagyszerűen fogod magadat érezni edzés után., közben.

Kisebb súlyok, vagy mégse?

Első körben azt mondom, hogy igen, kisebb súlyokat használjatok, de van egy érdekes dolog, amit talán már több haladó is megtapasztalt, mikor növelte az edzés intenzitását és közben csökkentette az egyes gyakorlatok közötti pihenőidőt. Viszonylag kevés idő alatt, akár már az első edzésen is el lehet érni azt, hogy egy gyakorlatnál a régen használt nagyobb súllyal több ismétlést tudjunk majd végrehajtani, VAGY kicsit nagyobb súllyal ugyanannyi ismétlést, viszont mindezeket ugye sokkal kevesebb idő alatt! 


Vissza a bloghoz

Hozzászólások a cikkhez (0)

Név
Adja meg a nevét
Kapcsolattartó e-mail
Adja meg az e-mail címet
Az Ön üzenete
Írja be az üzenetet
A csillaggal jelölt * mezők kitöltése kötelező
Betöltés
Letöltés...