Speciális Húsvéti 10% árengedmény mindenre az EASTER kóddal. Érvényes március 22-tól, április 1-ig
×
Gorillasports.hu

Karácsonyi ajándék ötlet fitness és egészséges életmód rajongói számára.

11.10.2022

0

Karácsonyi ajándék ötlet fitness és egészséges életmód rajongói számára.

SPORT + KARÁCSONY

A karácsony már kopogtat az ajtón, és te, mint minden évben, idén is azon aggódsz, hogyan teheted boldoggá a társadat, a testvéredet, a szüleidet, a barátaidat és más szeretteidet? Íme 12 fitneszajándék-tipp. Mi több, mások is találnak maguknak inspirációt. 

A kényelmes sportruházat tökéletes lehet sétáláshoz vagy vásárláshoz. Vagy egy fitnesz okosóra? Amellett, hogy mutatja az időt, segíthet a lépések vagy az alvás nyomon követésében. Térjünk is a lényegre!

1. Fitnesz kiegészítők

Amikor valaki azt mondja, hogy szeret konditerembe járni, valószínűleg azonnal súlyzókkal a kezében képzeled el őt. Ez az kép azonban egy kicsit már unalmas. A sportos emberek általában sokkal többféle fitneszfelszerelést használnak.Ha ez a valaki még az otthoni edzést is elkezdte, akkor még több lehetőség van, hogy meglepetést okozz karácsonykor.

Tartozékok otthoni edzéshez

Ugrálókötél – egy örök klasszikus, amit a kisgyerekek is használnak.

Egy nagyszerű kardió eszköz minden korosztály számára. Segít javítani a testalkatod és eléget egy csomó kalóriát. Nem csoda tehát, hogy még a bokszolók és a cross-fiterek is használják az edzésük során. A csúcstechnológiás fitnesz kiegészítők előnye, hogy smart funkciókkal rendelkeznek. A SMART ugrókötél például méri az időt és az ugrások számát. Ez sok sportoló számára leegyszerűsítheti az edzésprogramot.Erősítő gumiszalagok és expanderek– minden testmozgás lehet még nagyobb kihívás, és az erősítő gumiszalagok segíthetnek ebben. Ha ez a helyzet, javasoljuk, hogy vásárolj egy erősítő gumiszalag szettet, így a különböző gyakorlatok során meg tudod határozni a szükséges ellenállás mértékét, és az edzés egy kihívás lehet. 

Fitball és Egyensúly labda – ez a kategória nem csak a fitnesz imádóknak okoz örömet, hanem azoknak is, akik ülő munkát végeznek vagy home officeban dolgoznak egész nap. A fitness labda egy nagyszerű eszköz rehabilitációs gyakorlatokhoz. Ha fáj a hátad, megpróbálhatsz labdán ülni legalább a nap egy részében. A hátizmoknak keményebben kell dolgozniuk, és ez fokozatosan növeli az izmok teljesítőképességét, ami szintén csökkenti a fájdalmat.

Edzőszőnyeg – szinte lehetetlen otthoni edzést végezni edzőszőnyeg nélkül. Otthoni kardió edzéshez is ideális, mivel ez az ilyen típusú edzés sok ugrálást is tartalmaz. Az edzőszőnyeg csökkenti az ízületek terhelését, és biztosítja a biztonságos érkezést a talajra, így védi az ízületeket és a szomszédok sem panaszkodnak a zaj miatt.

Súlyok – fitness kiegészítők, amelyek minden edzést egy teljesen más dimenzióba helyeznek. Például a futás súlymellénnyel vagy bokasúllyal egy új kihívást jelent a sportolók számára. A kelttlebell-el vagy a súlyzó rúddal való edzés szintén hatékony. Az otthoni edzőterem felszerelése a megfelelő eszközökkel valóban ilyen egyszerű.

Felfüggeszthető erősítő rendszerek – mindegy, hogy beltéren vagy kültérwn. A felfüggesztéses erősítő rendszerek bárhol használhatók.

A TRX edzés talán ezért a haditengerészetnél gyökerezik. 

2. Vizes palack vagy shaker                 

A vízfogyasztás elengedhetetlen, és nem csak sportoláskor. Nincs olyan ember az edzőteremben, aki ne inna folyadékot edzés közben. Ugyanez vonatkozik a szabadtéri edzésre is. A bevitt folyadék ideális esetben víz, de az, hogy mindig van előtted egy pohár, egy kicsit unalmas, nem? Feldobhatod a dolgokat, ha egy 1,89 literes, stílusos mini hordót szerzel a vízhez. Ennyi folyadék körülbelül egy ötven kilós nő a napi vízfogyasztását fedezi. De ajándékozhatsz kisebb palackot is. Tökéletesen elfér egy táskában vagy hátizsákban. Hosszabb utakra vegyél egy 1,8 literes palackot, például a Nomad palackot a Strixtől, amely remek társ a túrázáshoz, kerékpározáshoz vagy kempingezéshez.

3. Táplálékkiegészítők
Azok az idők, amikor az idősebb generáció összetévesztette a proteint a szteroidokkal már régen elmúltak, ezért talán még a szülők is örülnek,

fehérje port kapnak. Segít nekik a fehérjepótlásban, amelyek hozzájárulnak az izomtömeg fenntartásához 

 

és növekedéséhez, amire minden életkorban szükség van. A táplálékkiegészítők más területeken is segíthetnek:

5. Táska ételeknek vagy ruháknak
Ismét egy olyan ajándék, ami mindenkinek tetszeni fog. Egy sporttáska nem csak edzésre alkalmas, hanem hétvégi kirándulásra vagy nyaralásra is. Lehet egy hátizsákot utazáshoz, egyetemre, vagy a munkahelyen is használni.


Vissza a bloghoz

Hozzászólások a cikkhez (0)

Név
Adja meg a nevét
Kapcsolattartó e-mail
Adja meg az e-mail címet
Az Ön üzenete
Írja be az üzenetet
A csillaggal jelölt * mezők kitöltése kötelező
Betöltés
Letöltés...