Gorillasports.hu

Itt a tavasz, mozogjunk a szabadban!

03.03.2022

0

Itt a tavasz, mozogjunk a szabadban!

Itt a tavasz, mozogjunk a szabadban! Kültéri edzés

Nem csak a gyerekeknek van mozgásigénye, a nagyobbaknak se érdemes lemondani a mozgásról. Tavasszal sokan elkezdenek futni, biciklizni. Mára sok helyen bővültek a lehetőségek a kültéri fitnesz parkokkal. A street workout állványzattól a fitnesz gépekig mindenféle eszközt kipróbálhatunk, és kombinálhatjuk a mozgásformákat az edzés alatt. Ahogy megjelennek az első napsugarak, az ember ösztönösen is sétálni, a sportosabbak futni indulnak. De mi van azokkal, akik ennél intenzívebb testmozgásra vágynak, esetleg egy komolyabb alakformálásba is belekezdenének még a nyári fürdőruhaszezon előtt?

A legjobb szabadtéri edzések

Kerékpározás

Sokan annyira szeretnek kerékpározni, hogy még télen is ezt a közlekedési eszközt választják, ha esik, ha fúj tekernek. A kevésbé fanatikusok a tavasz közeledtével veszik elő a bringát, hiszen nemcsak sokkal környezetbarátabb ez a közlekedési eszköz, de remek karbantartó is lehet ami az alakunkat illeti. Akinek egyébként nehéz beilleszteni a napirendjébe az edzést, annak is kiváló mozgásforma lehet. Ha reggel kerékpárra indulunk a munkahelyünkre, és napközben is ezzel közlekedünk, már sokat tettünk az egészségünk érdekében. Akinek pedig ez nem lenne elég, szabadidejében hosszabb utaknak, túráknak is nekivághat.

Futás

A futás az egyik olyan sport, ami bármilyen edzettségi szinten elkezdhető, persze ha nagyon régen sportoltunk, akkor érdemes először akár csak 1-2 perces, szakaszos futással kezdeni. Mivel kevés eszközt igényel a futás, ezért nagyon fontos, hogy az legyen megfelelő minőségű, alaposan átgondolva kiválasztott darab. Válasszunk szakember által javasolt, speciális szempontok figyelembevételével kiválasztott futócipőt. Érdemes szakboltba ellátogatni, ahol az eladók alaposan kikérdeznek minket, és az igényeinknek leginkább megfelelő modelleket fogják nekünk megmutatni. Ha pedig elszántuk magunkat, akkor ne habozzunk, irány a szabadba.

Crossfit

Igen felkapott formája mostanság az tréningnek. Az edzések nagyobb része teremben zajlik, de rengeteg gyakorlat van, amit szabadban lehet végezni. Ez remek alakformáló testedzés, mellyel nem csak zsírt égetünk és izmot építünk, hanem az állóképességünket és erőnlétünket is nagy mértékben növeljük. Fontos, hogy olyan edzőtermet keressünk, ahol szakmailag felkészült edző vár minket, aki az alapok elsajátításától kezdve a segítségünkre lesz.

Jóga

A jóga önmagában is egy kiváló sport, mely nem csak testünkre, de gondolatainkra, lelkünkre is remek hatással van. Ősszel és télen teremben lehet gyakorolni, de amint megérkezik a tavasz, kisüt a Nap, már nem csípős a levegő, hatalmas élmény lehet akár csoportos óra keretén belül, akár egyedül kilátogatni a szabadba, és itt végrehajtani a gyakorlatokat.

Vissza a bloghoz

Hozzászólások a cikkhez (0)

Név
Adja meg a nevét
Kapcsolattartó e-mail
Adja meg az e-mail címet
Az Ön üzenete
Írja be az üzenetet
A csillaggal jelölt * mezők kitöltése kötelező
Betöltés
Letöltés...