Gorillasports.hu

Edzés a kettlebellel

03.08.2021

0

Edzés a kettlebellel

Edzés a kettlebellel

A kettlebell, ez a furcsa fülű súlyzó, amelyet sokan az elején bizalmatlanul nézték, joggal szerzett támogatókat szerte a világban. Kissé túlzás azt állítani, hogy a kettlebell segítségével annyi különböző gyakorlatot lehet kitalálni az egész test izmainak edzésére, hogy nem lesz szüksége más fitnesz felszerelésre. HIIT, Crossfit, Tabata - kettlebell súlyzót használhat minden edzés során.
Miért jó edzeni a kettlebellel?
A kettlebell súlyzó tökéletes mindenféle húzáshoz, lengéshez és feldobáshoz. Sokoldalúsága miatt alkalmas otthoni, szabadtéri és közúti edzésre. A férfiak, valamint a nők és a gyerekek edzhetnek vele. A gyakorlat nehézsége elsősorban a kettlebell kiválasztott súlyától és az ismétlések számától függ.

A kettlebell 5 előnye

1. Nagyobb mozgásteret tesz lehetővé, mint egy klasszikus súlyzó.

2. Több izomcsoportot von be az edzésbe.

3. Az alakjának köszönhetően a kettlebell eltolt súlyponttal rendelkezik, ami növeli a gyakorlat hatékonyságát.

4. A súlyzó súlya nem működik egyenletesen, az izmok folyamatosan erősödnek és ellazulnak, ami edzi a statikus és robbanóerőt.

5 A súlytalan gyakorlatokkal ellentétben a kettlebell kellően edzi a nagy izomcsoportokat.

3 eredeti kettlebell gyakorlat

A megfelelő és hatékony edzés előfeltétele a megfelelő kettlebell súly kiválasztása. A férfiak 12 és 16 kilogramm között kezdhetnek kétkezes súlyzónál, illetve 8 kilogrammnál egykezes súlyzónál. Állapotától függően a nők választanak egy kétkezes súlyzót, amelynek súlya 6-8 kilogramm, vagy két egykezes súlyzót, amelyek súlya 3-4 kilogramm.

Swing

A hát és a láb izmait gyakorolja. A súlyzót lógó kezünkben tartjuk a lábunk között, enyhe előrehajlásban, de egyenes háttal. A kettlebell segítségével kiegyenesítjük a lábainkat és karjainkat. Ezután a súlyzó ellenőrzött módon visszaesik a földre.

Snatch

Sok erőt igényel, ezért általában nem alkalmas kezdőknek. A lábak szét vannak terítve, a súly a sarkon nyugszik. Egyik kezünkben tartjuk a súlyzót, hátra lendítjük, majd kinyújtott kézzel a fejünk fölé lendítjük.

Deadlift

Szinte az egész testet gyakorolja, de a helyes technika itt kulcsfontosságú. A hinták és a kiragadások nagyszerű előkészületek a holtteher kezelésére. Lábak közötti helyzetben két kézzel fogja meg a vízforralót. A hát egyenes, a vállak összehúzódtak. A térdeket kissé behajlítjuk, ami az alsó helyzetbe visz, a medence hátrafelé mutat. A comb és a fenék izmait felhasználva vissza igazodunk a kiindulási helyzetbe.

Vissza a bloghoz

Hozzászólások a cikkhez (0)

Név
Adja meg a nevét
Kapcsolattartó e-mail
Adja meg az e-mail címet
Az Ön üzenete
Írja be az üzenetet
A csillaggal jelölt * mezők kitöltése kötelező
Betöltés
Letöltés...