GORILLA DAYS. 15% akció minden nem kedvezményes termékre a GORILLADAYS kóddal. Az akció Április végéig tart.
×
Gorillasports.hu

A világ top 10 fitnesz trendje 2022-ben

14.09.2022

0

A világ top 10 fitnesz trendje 2022-ben

Ebben a blogban bemutatjuk a 2022 top 10 fitnesz trendjét. Ezek az irányzatok nem rövid életű hóbortok, hanem az iparágat szakértői szemszögből befolyásoló szakmai és társadalmi fejlemények.

Ezeknek a vizsgálata megmutatja, hogy a Gorilla Sports a márka családaival együtt  megfelelő megoldással rendelkezik minden irányzatra. Legyen ez, akár kardió, erőfejlesztő eszköz vagy kapcsolódási lehetőség, mi szorosan követjük az irányzatokat. Szeretnél úttörő lenni? Olvasd el ezt a blogot, hogy fejleszd a vállalkozásodat és felkészítsd azt a jövőre.

  • Hordozható/viselhető technológiák
  • Otthoni edzés
  • Kültéri aktivitások
  • Erő edzés szabad súlyokkal
  • Edzés a fogyás eléréséhez
  • Személyi edzés
  • High intensity interval training (HIIT)
  • Saját testsúlyos edzés
  • On demand és online edzések
  • Egészség/Jólét Coachin

1. HORDOZHATÓ/VISELHETŐ TECHNOLÓGIÁK
A viselhető technológiák megint az első helyen vannak a trend listán. Egyre több és több ember akarja nyomon követni az edzés rutinját. Az edzés adatainak: például a sebesség, a megtett távolság vagy a pulzus megtekintése lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy kövessék az edzésüket és motiválja őket, hogy jobban teljesítsenek. Ezért fejlesztettünk ki számos eszközt, ami lehetővé teszi, hogy könnyedén kapcsolódhass a hordozható/viselhető technológiai eszközeiddel.

2. OTTHONI EDZÉS
Ez az első év, hogy az otthoni edzőterem felkerült a listára. A COVID pandémia miatt nagyon népszerű alternatívává vált az otthoni edzés. Sok embernek, akik elkezdtek otthon edzeni, rutinná vált az otthoni edzés és ezen nem is terveznek változtatni.

3. KÜLTÉRI AKTIVITÁSOK
Tavalyhoz képest a kültéri edzések egyel előbbre kerültek a listán. 2010-ben a 25. helyen voltak, ebből kiindulva a COVID-19 pandémia egyértelmű kiváltója volt, hogy növekedett az irányzat népszerűsége.

4. ERŐEDZÉS SZABAD SÚLYOKKAL
A megelőző években az erőedzés szerepelt a felmérésben. 2020-tól a szabad súlyos edzésen van a hangsúly. Elsősorban a kézi súlyzóval, a súlyemelő rúddal és a medicin labdával való edzés van a középpontban. Manapság a súlyzók a legmodernebb csoportos teremkerékpár edzésekben is megjelennek.




5. EDZÉS A FOGYÁS ELÉRÉSÉHEZ
A fogyás, mint célzott edzés az 5. helyre kúszott fel azután, hogy a top 20 alján volt évekig. Ez az trend a bezártságból, távmunkából és az ülő életmódból adódó súlyproblémák miatt van ilyen magasan.

6. SZEMÉLYI EDZÉS
Mióta 2016-ban a felmérés először kiadásra került, a személyi edzés mindig a top 10-ben van. Ezekben az egyszemélyes edzésekben a résztvevő motiválva van, hogy a lehető legtöbbet hozza ki magából, míg a személyi edző biztosítja, hogy optimális és biztonságos legyen az edzés.

7. HIGH INTENSITY INTERVAL TRAINING (HIIT)

A Hammer Strength segít az edzőtermeknek jó kiscsoportos edzést kivitelezni olyat, ami hangsúlyozza a csoport dinamikáját. A súlyzóktól és kettlebellektől elkezdve a Hammer Strength HD Performance Trainereking, sok lehetőséget kínál minden edzettségi szinten lévő felhasználónak. A Hammer Strength kiegészítőket és megoldásokat kínál minden szintű felhasználónak.

8. SAJÁT TESTSÚLYOS EDZÉS
A saját testsúlyos edzés a top 10 trendben van 2013-óta, vagyis azóta, hogy részt vesz a felmérésben. Ez az edzésfajta elengedhetetlen részét képezi az edzéseknek, mivel hatásos módja annak, hogy a felhasználó megmozgassa az egész testét.

9. ON DEMAND ÉS ONLINE EDZÉSEK
A koronavírus miatt az edzőtermeknek a világ legtöbb országában hosszabb időre be kellett zárniuk és egy új valósághoz kellett alkalmazkodniuk. Ez a hirtelen változás inspirálta a tulajdonosokat és menedzsereket, hogy kreatívok és flexibilisek legyenek, például online órák tartásával tették lehetővé a távolról való aktivitást.

10. EGÉSZSÉG/JÓLÉT COACHING
Egészség és jólét coaching a top 20-ban van 2012-óta, és folyamatosan egyre jobba elterjed. Ez a trend a viselkedési kutatási eredményeket integrálja az egészségügyi és életmód programokba. Az egészségügyi és wellness coaching egyéni (és néha csoportos) megközelítést alkalmaz, amelyben a coach támogató szerepet tölt be, és felelős a célok kitűzéséért, az útmutatásért és a motivációért.

Vissza a bloghoz

Hozzászólások a cikkhez (0)

Név
Adja meg a nevét
Kapcsolattartó e-mail
Adja meg az e-mail címet
Az Ön üzenete
Írja be az üzenetet
A csillaggal jelölt * mezők kitöltése kötelező
Betöltés
Letöltés...