GORILLA DAYS. 15% akció minden nem kedvezményes termékre a GORILLADAYS kóddal. Az akció Május 5-ig tart.
×
Gorillasports.hu

A plyobox ugrások elsajátítása - felkészítő tréning

24.04.2023

0

A plyobox ugrások elsajátítása - felkészítő tréning

A plyometric box, plyobox vagy jump box egyre népszerűbb edzéseszköz nem csak a profi edzőtermekben,

Gorilla Sports Plyobox v černé barvěhanem az otthoni edzések során is. A crossfit és a funkcionális edzés kedvelői, sportolók, teniszezők, de a focisták és a jégkorongozók is beiktatják a rutinjukba. Támogatja a dinamizmusát, a sebességét, a robbanékony és a visszapattanó erejét.

A plyobox edzés meglehetősen változatos lehet, ha tudod, hogyan végezz rajta edzéseket. Az ugrások bátorságot igényelnek, és kissé ijesztőek lehetnek a kezdők számára. Hogy segítsünk legyőzni ezt a félelmet, összeállítottunk négy gyakorlatot, amelyek optimálisan felkészítenek az első plyobox ugrásra. Mindezek a gyakorlatok a plyobox ugrások optimalizálását is szolgálják, így hamarosan magasabb dobozokat használhat.

Felkészítő gyakorlatok


Gorilla Sports Jump Box černý, 45 cm

Ha elsajátítottad az elméletet, itt az ideje, hogy merészebbé válj! Megmutatjuk, mit kell gyakorolni, hogy az első plyobox ugrásaid jól sikerüljenek.

1. Távolugrás
A távolugrások az optimális gyakorlat az ugróerő javítására. Összpontosítson az összehangolt ugrásra és leszállásra. A távolugrások gyakorlása javítja az egyensúlyt és a test feszültségét, így biztonságosabban közelítheti meg a plyobox ugrásokat.

2. Guggolás
A plyoboxra való leszállás olyan, mint egy guggolás. A guggolásokkal tehát 

Gorilla Sports Jump Box černý, 60 cm

jól fel lehet készülni a koordinált és biztonságos landolásra. Guggolj megfelelően, és ügyelj arra, hogy súlyod teljesen a sarkadon legyen.

3. Fel és le
A plyoboxon kezdetben gyakorolhatja a fel-leszállást. Fontos: Ha ezt csinálja, lendítse meg a karját, miközben felfelé mászik. Ezzel megszokja a mozgást, és nagyobb biztonságban érzi magát.

4. Ugrás guggolás
A dinamikus visszapattanás a talajról hatékonyan javítja az ugróerőt és a láb mozgékonyságát. Amikor guggoló ugrásokat hajt végre, ügyeljen arra, hogy lágyan és irányítottan landoljon. Később ugyanígy kell lennie a plyoboxra ugráskor.

Tippünk: Ha még mindig nem hiszel magadban, és nem mersz plyoboxolni, mind a négy gyakorlatot beépítheted az edzésprogramodba, és tovább fejlődhetsz. Ne aggódjon  sok sportoló nagyon tiszteli a plyobox ugrásokat. De biztosak vagyunk benne, hogy meg tudod csinálni!


Vissza a bloghoz

Hozzászólások a cikkhez (0)

Név
Adja meg a nevét
Kapcsolattartó e-mail
Adja meg az e-mail címet
Az Ön üzenete
Írja be az üzenetet
A csillaggal jelölt * mezők kitöltése kötelező
Betöltés
Letöltés...