GORILLA DAYS. 15% akció minden nem kedvezményes termékre a GORILLADAYS kóddal. Az akció Május 5-ig tart.
×
Gorillasports.hu

A Gorilla Világnapja közeledik. Szeptember 24.

11.09.2023

0

A Gorilla Világnapja közeledik. Szeptember 24.

Ünnepeld velünk a GORILLA VILÁGNAPJÁT remek ajánlatunkkal, mely csak szeptember 24.-ig érvényes!

Kedevzménykódunkkal: GORDAY akár 10 %-ot is megtakaríthat  teljes vásárlásból. Minden egyes termékre és akciós termékeinkre is vonatkozik. Nem kell mást tennie csak kiválasztani a megfelelő terméket, megadni a kedvezménykódot és hamarosan kézhez is kapja termékünket. Ne habozzon, ne hagyja ki ezt a remek ajánlatot. 

Rövid kis áttekintés, leírás a Gorilla Világnapjáról

A gorillák lenyűgöző főemlősök, és nagyon közeli rokonságban állnak velünk, emberekkel. Ha közelről szeretne látni egyet, elgondolkodhat azon, miért nincsenek mindenhol ezek a főemlősök? Főleg, ha mások olyan messzire terjednek. Nagytestű, tehetséges főemlősök, erejükkel és intelligenciájával. Ám hatókörük korlátozott, és számuk egyre fogy.

Ez azt kérdezheti, hogy miért? és vajon hány gorilla maradt még a világon? Vessünk egy pillantást ezekre a kérdésekre, valamint egy rövid bevezetést a gorillák nevéhez és az őket fenyegető fenyegetésekhez. Ez segíthet megértenünk, hányan vannak még a világon.

A gorilla általában szelíd és passzív lény, amely Afrika trópusi erdőiben él. A gorilla legközelebbi élő rokona a csimpánz. Általában öt-tíz, de legfeljebb 20 egyedből álló családi csoportokban élnek, egy felnőtt hímmel, több felnőtt nősténnyel és utódaikkal.

Hány gorilla maradt még a világon?

Méretük, intelligenciájuk és önmagukra való képességük ellenére a gorillák teret veszítenek. A legtöbb populáció csökken, bár az egyik nem csak stabilnak tűnik, hanem növekszik is. Itt van mind a négy faj és populációik.

A HATALMAS HEGYI GORILLA MA MÁR KRITIKUSAN VESZÉLYEZTETETT, A VADONBAN MÁR CSAK MINTEGY 880 PÉLDÁNY ÉL.

Mindössze 710 hegyi gorilla él a világon

A világon mindössze kb. 710 hegyi gorilla él szabadon, mind itt Ruanda, Uganda és Kongó találkozásánál. Kb. 380 a Bwindi Impenetrable National Parkban, Ugandában, és 330 a Ruandában és Kongóban található Parc National des Volcans területén.29.
A magasan fekvő hegy- és bambuszerdőkben élnek néha 4000 méteres magasságban -, ahol főként levelekkel, hajtásokkal és szárakkal táplálkoznak. A Gorilla Világnap alkalmából szeretnénk meghívni Önt, hogy tudjon meg többet erről a súlyosan veszélyeztetett fajról, és arról, hogy nagy szükségük van a segítségére. Ezen ünnep alkalmából, mely hamrosan lejön kedvezménykódunkkal akár 10 százalékot is megtakaríthat a teljes vásárlásból.

A gorillák legnagyobb veszélyei

A gorillák számára a legnagyobb veszélyt az élőhelyek elvesztése és az orvvadászat jelenti. Ugyanakkor nagyon érzékenyek bizonyos betegségekre.

Illegális vadászat – Az orvvadászat a gorillák illegális vadászata a húsukért és testrészeikért. A gorillahúst a világ egyes részein csemegeként tartják számon, a gorilla testrészeit pedig a hagyományos orvoslás is felhasználja.

Élőhely elvesztése – Az élőhelyek elvesztését a mezőgazdasági, bányászati ​​és fakitermelési célú erdőirtás okozza. Így a gorillák nélkülözik a menedékhez szükséges fákat és a táplálékhoz szükséges növényeket.



Vissza a bloghoz

Hozzászólások a cikkhez (0)

Név
Adja meg a nevét
Kapcsolattartó e-mail
Adja meg az e-mail címet
Az Ön üzenete
Írja be az üzenetet
A csillaggal jelölt * mezők kitöltése kötelező
Betöltés
Letöltés...