Gorillasports.hu

Az edzőtorony használata otthon.

14.03.2023

0

Az edzőtorony használata otthon.

Szeretnél igazán formába lendülni, jelentős izommennyiséget felszedni otthon? Ismerd meg a sokoldalú edzőtornyot, mely nagy segítséged lehet az otthoni edzés során!

Szeretnél igazán formába lendülni, jelentős izommennyiséget felszedni otthon? Előnyben részesíted a saját testsúlyos edzést, vagy esetleg szeretnél többet megtudni róla? Ha ezekre a kérdésekre igen a válaszod, akkor ne habozz, olvasd el a következő bekezdéseket és ismerd meg a sokoldalú edzőtornyot, mely nagy segítséged lehet az otthoni edzés során.

Saját testsúlyos edzés előnyei
A saját testsúlyos edzést mindenki ismeri. Már iskolás korunkban is végeztük őket: felülés, fekvőtámasz, négyütemű fekvőtámasz. A saját testsúlyos edzés annyira népszerű, hogy már külön műfajok is kialakultak, amik csak az ilyen mozgásformára alapoznak: calistenics, street workout. De vajon mi a titka népszerűségének?

Pénztárcabarát
Nem feltétlenül az elsődleges szempont, mégis fontos lehet. Szándékosan nem az olcsó szót használtuk, mert mindannyian ismerjük a mondást: olcsó húsnak híg a leve. Pedig ez esetben ez kifejezetten nem igaz. A saját testsúlyos edzéshez ugyanis nem kell venni se felszerelést (padok, gépek, kézi súlyzók), se terembérletet. Lemész a szabadtéri edzőparkba vagy csak a közeli játszótérre, és edzel. De idővel itt is szükséges beszerezni pár dolgot, például egy húzódzkodó rudat, ha otthon szeretnél edzeni. De erről majd később.

Gyors
Mai rohanó világunkban ez egy igazi hívószó. Egy edzést akár 20 perc alatt is megcsinálhatsz, ráadásul mivel kiiktatjuk az utazással töltött időt is, így még inkább hatékonyak lehetünk. Egyedül a kreativitásodat kell bevetned és szinte bárhol megcsinálhatod az aznapra tervezett edzésedet. Épp nyaralsz? Fogj meg egy követ, emelgesd! Tedd fel a lábad valamire, és fekvőtámaszozz! A játszótérre vitted a gyerekeket? Kapaszkodj fel a mászókára és húzódzkodj! Több példát nem írunk, ideje kimaxolni a kreativitásod.

Garantált fogyás
Persze csak ha tényleg folyamatosan edzel és nem a Mekiben vacsorázol heti háromszor. A saját testsúlyos edzéssel tényleg remekül lehet fogyni. Ha a feladatokat úgy választod ki, hogy összetett gyakorlatok legyenek benne sok ismétléssel, akkor ott bizony rengeteget kell mozogni. Olyannyira, hogy simán felfogható kardióedzésnek is. Ez igazán jó hír ugye?

Hatékonyság
Mivel ez az edzéstípus nagyon jól megdolgoztatja az izmainkat, egyszerre állóképességi és erősítő edzés. Mindenki a saját tempójában, edzettségi állapotának megfelelően haladhat, a rövidebb közbeiktatott pihenők miatt magasan marad a pulzus, ezért a zsír is jobban ég. Így összességében a saját testsúlyos edzés nagyon hatékony tud lenni, ezért is népszerű. Ha rövid időn belül sikerélményre vágysz, válaszd te is ezt a fajta edzéstípust!

Fejleszti az egyensúlyt
A kézenállás, az egylábas plank vagy a kitörések egyes fajtái bizony megkövetelik a jó egyensúlyérzéket. Nem kell elkeseredni, ha az elején ez komoly kihívást jelent, legalább van hova fejlődni! És ha folyamatosan csinálod, fogsz is fejlődni, mégpedig látványosan.

Nem unalmas
Persze rengeteg feladatot lehet érdekesen végezni, de a súlyok emelgetése lehet monoton is, ezért unják meg sokan az edzőtermi edzéseket. Ülni egyik gépről a másikra egy idő után valóban nem túl izgalmas. A saját testsúlyos edzés esetében viszont (túl azon, hogy mint már említettük, mindenki a saját erőnlétének megfelelő gyakorlatokat végezhet) könnyen lehet lépkedni a fokozatok között, növelni az intenzitást, csökkenteni a pihenőszakaszokat.

Nem feltétlenül kell hozzá felszerelés. Mint a neve is mutatja, csak a saját súlyunk kell ehhez az edzéstípushoz, az pedig adott. Viszont ha ezt is megunjuk egy idő után, léphetünk egy szintet és használhatunk nehezítésnek súlymellényt, vagy kis kézi súlyzót.

Edzőtorony használata

Olyan eszközt keresel, ami egy kisebb edzőterem lehetőségeit nyújtja, és bármikor erősíthetsz és nyújthatsz vele akár otthon is, amikor csak kedved tartja? Az edzőtorony számos különböző gyakorlat végzésére alkalmas, melyekkel egész tested formában tarthatod. Végezhető rajta húzódzkodás, felülés, és sokféle hát-, kar- és hasizomgyakorlat. Kezdők is könnyedén használhatják.

A multifunkcionális edzőgép edzőteremben és otthon is elhelyezhető. Fekete színével minden helyiségbe beilleszkedik, akár egy tinédzser szobájába, akár a nappaliba állítjuk fel, mindenhol jól mutat. A szerkezet biztonságosan, stabilan áll, és rendkívül helytakarékosan helyezhető el a fal mellett.

Edzőtorony típusok

Az edzőtoronynak jelenleg három típusát különböztetjük meg: otthoni kondigépek, profi edzőtornyok valamint erőkeretek és állványok. Ezen belül válaszhatunk, hogy lapsúlyos vagy súlytárcsás eszközzel dolgozunk szívesebben. Nem mindegy a teherbírás és a teher súlya sem. Végezetül pedig el kell döntenünk milyen gyakorlatok alkalmazására legyen alkalmas az edzőtornyunk. Például felrúgások, lábhajlítás, pillangó, mellnyomás ülve, tricepsz nyomás, bicepsz edzés és még sorolhatnánk. Az edzőtermekben általában minden testrész erősítésére külön gépek állnak rendelkezésre, de értelemszerűen az otthonodba maximum egy gépet szeretnél berakni, egy olyat, amin a lehető legtöbb gyakorlat végezhető. A kínálatunkban szereplő edzőtornyon végezhető húzódzkodás, felülés, és sokféle hát-, kar- és hasizomgyakorlat, így maximálisan kielégíti az otthoni edzés igényeit.


Vissza a bloghoz

Hozzászólások a cikkhez (0)

Név
Adja meg a nevét
Kapcsolattartó e-mail
Adja meg az e-mail címet
Az Ön üzenete
Írja be az üzenetet
A csillaggal jelölt * mezők kitöltése kötelező
Betöltés
Letöltés...